Торти на замовлення в Козельці

Торт "Спартак"

торти на замовлення в Козельці



Торт Спартак зі сметанним кремом

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 100 г;
  • яйця – 6 шт.;
  • какао – 225 г;
  • борошно – 1 кг;
  • цукор – 550 г;
  • сметана – 600 мл;
  • йогурт – 100 мл;
  • цукрова пудра – 200 г;
  • кава мелена – 7 г;
  • сік апельсина – 50 мл;
  • ром – 20 мл;
  • вершки – 100 мл.

 

Спосіб Приготування:

Для тіста яйця змішайте з цукром і поставте на парову баню. Додайте порізане кубиками вершкове масло кімнатної температури та перемішайте. Додайте джем і перемішайте. Додайте соду і знову перемішайте.

Зніміть суміш з парової бані. До тіста додайте половину борошна, какао та перемішайте. Додайте борошно, що залишилося, та вимісіть тісто до консистенції щербету. Залиште на 5 хвилин.

Розкачайте тісто на ковбасу та розріжте на 9 частин. Розкачайте кожну на корж товщиною 2,5-3 мм. Випікайте коржі по 4 хвилини за температури 200°C. Обріжте нерівні краї коржів та охолодіть їх до кімнатної температури.

Приготуйте крем. Відцідіть сметану від сироватки впродовж 1 години. Змішайте цукрову пудру, ванільний цукор, лимонну кислоту та крохмаль.

Додайте суміш до йогурту та збийте міксером упродовж 1 хвилини. Змішайте зі сметаною, накрийте харчовою плівкою та поставте в холодильник до формування тістечок.

Для суміші для просочування заваріть каву, остудіть і процідіть її. Додайте до кави сік апельсина, ром і перемішайте.

Для глазурі желатин розчиніть у воді кімнатної температури та залиште на 10-15 хвилин. Какао розчиніть у воді. У сотейнику змішайте вершки і воду з какао, додайте цукор і перемішайте. Грійте суміш, поки не піде пара, а тоді зніміть з вогню. Додайте желатин, перемішайте та охолодіть до температури тіла.

Дошку застеліть пергаментом та змастіть шаром крему товщиною 1 мм. Покладіть корж та просочіть його. Нанесіть шар крему товщиною 5 мм. Таким способом сформуйте весь десерт. Верхній корж кремом не змащуйте. Поставте десерт у холодильник на 1,5 години.

Потім залийте його глазур’ю та залиште за кімнатної температури на 1 годину. Розріжте пласт на тістечка та прикрасьте шоколадними листям.

 


 

Торт Спартак із заварним кремом

Інгредієнти:

  • яйця – 1 шт.;
  • цукор – 100 г;
  • мед – 2 ст. л.;
  • молоко – 6 ст. л.;
  • вершкове масло – 50 г;
  • какао-порошок – 3 ст. л.;
  • пшеничне борошно – 300 г;
  • молоко – 350 мл;
  • ванільний цукор – 1 ч. л.

 

Як приготувати торт Спартак

1. Готуємо тісто: яйце перетираємо з цукром. Додаємо вершкове масло, молоко, мед і ставимо на водяну баню, щоб повністю розчинилися масло і цукор.

2. Суміш доводимо до кипіння. Потім додаємо соду, перемішуємо і відставляємо з вогню.

3. У миску просіваємо борошно і какао, перемішуємо. Потім до борошна з какао додаємо суміш, яку тільки зняли з водяної бані. Або навпаки – до медової суміші потроху додаємо борошно з какао. Спочатку все слід перемішувати ложкою, а потім руками замісити м’яке еластичне тісто. При необхідності можна додати ще борошно.

4. Тісто ділимо на 9 рівних частин.

Щоб тісто не затверділо (тоді з ним важче працювати), тарілку з тістом можна покласти на каструльку з теплою/гарячою водою.

5. На присипаній борошном стільниці тонко розкачуємо одну частину тіста діаметром приблизно 25 см.

6. Розкачане тісто викладаємо на змащене маслом дно рознімної форми. Тісто «підганяємо» під розмір форми.

7. Потім корж проколюємо виделкою і відправляємо його на верхній ярус заздалегідь розігрітої до 180 °С духовки на 6-7 хвилин. Таким чином випікаємо ще 8 коржів.

8. Готуємо крем: жовтки перетираємо з частиною цукру (50 г). Додаємо борошно і ванільний цукор. Ретельно перемішуємо.

9. Невеликими порціями додаємо молоко, постійно збиваючи суміш вінчиком до однорідної консистенції. Варимо суміш на малому вогні, постійно помішуючи, до загусання. Після цього крем накриваємо харчовою плівкою і повністю охолоджуємо.

10. В окремій мисці збиваємо розм’якшене вершкове масло з цукром (100 г). До збитого масла потроху додаємо охолоджений заварний крем, збиваючи міксером. Всі коржі перемазуємо кремом. Зверху торт кремом змащувати не потрібно.

11. Готуємо помадку: в невеликій каструлі розтоплюємо масло, додаємо воду, цукор, какао-порошок, перемішуємо і варимо на малому вогні до загустіння.

12. Верх і боки торта змащуємо помадкою. Торт Спартак залишаємо на 3-4 години при кімнатній температурі, щоб коржі просочилися кремом, потім ставимо його в холодильник. Торт готовий!

 



Создан 11 янв 2019