Торти на замовлення в Козельці

Торт "Червоний оксамит"

торти на замовлення в Козельці



 

Пропоную дуже цікавий рецепт торта «Червоний оксамит».  Дуже ніжний, красивий і смачний десерт. Щоб його приготувати, мені довелося постаратися і знайти натуральний харчовий барвник. Яскравий червоний колір, отриманий в результаті, надає оригінальному торту «Червоний оксамит» особливого шарму.
Інгредієнти:

 

  Борошно - 2 склянки
  Масло вершкове - 100 г.
   Ванільний екстракт - 1 ч.ложка
  Оцет - 1 ч.ложка
  Какао порошок - 2 ст.ложки
  Яйця - 2 шт.
  Кефір - 250 г.
  Цукор - 200 г.
  Барвник - 1 ст.ложка
  Сода - 1 ч.ложка
  Сіль - 1 ч.ложка

 

 

 

Розраховано на 1 порцію

 

Перед приготуванням всі інгредієнти викласти на стіл, щоб вони нагрілися до однакової кімнатної температури. Після цього приступаємо:

  1. Змішуємо стакан кефіру з лимонним соком (або оцтом, на власний розсуд). Настоювати цю суміш близько 10 хвилин.
  2. Беремо чисту глибоку миску, змішуємо какао з борошном і сіллю. За рецептом, торт Червоний оксамит в домашніх умовах вийде найкраще, якщо ці інгредієнти будуть вищого сорту. Перемішати компоненти потрібно до однорідної консистенції, щоб не було грудочок.
  3. В окремій мисці збити вершкове масло міксером. Збивати приблизно 5 хвилин. Після цього потрібно додати півсклянки цукру і ще раз вимішати. Потім другу половину.
  4. Розбиваємо в миску яйця, по одному, попутно збиваючи міксером суміш.
  5. Додаємо ваніль для додання нашому торту особливого аромату. Підійде і ванілін, але найкраще використовувати екстракт.
  6. Засипаємо борошно і ретельно перемішуємо тісто.
  7. Додаємо кефір. Краще жирний – так смак випічки буде більш насиченим.
  8. Далі потрібно додати яскравий барвник, після чого перемішати міксером.
  9. Беремо роз'ємну форму і змащуємо маслом. На дні простилаємо спеціальний пергамент для випічки.
  10. Гасимо соду за допомогою оцту, виливаємо в тісто, перемішуємо.
  11. Готове тісто поділяємо на 2 рівних порції – їх потрібно випікати по черзі. Можна і відразу, якщо дозволяє духовка і на кухні є відразу 2 рознімних форми.
  12. Розігріваємо духовку і відправляємо коржі випікатися. Оригінальний рецепт торта Червоний оксамит вимагає випікати коржі при температурі 180°C протягом півгодини.

Коли коржі будуть готові, їм потрібно дати трохи охолонути. Після цього можна приступати до змазування. Ідеально підійде вершковий або сметанний крем. З ним соромитися не потрібно – щедро розмазуємо крем між коржами, після чого поливаємо зовні. В кінці залишаємо торт в холодильнику настоятися (2-3 години, щоб коржі просочилися).




Создан 11 янв 2019