Торти на замовлення в Козельці

Торт "Наташа"

торти на замовлення в Козельці



Інші назви цього торта «Дамський каприз», «Уральські гори», «Уральські самоцвіти».

 

Випікається торт з чотирьох коржів, просочується сметанним кремом і прикрашається кремом або заварним кремом, або кремом зі згущеного молока і вершкового масла.

Основа коржів однакова, схожа на бісквіт зі сметаною, відрізняється лише наповнювачами: кондитерським маком, горіхами, какао, родзинками або чорносливом.

Сметанник виходить високим і солодким, як і личить справжньому торту. Краще приготувати його заздалегідь, напередодні свята, щоб коржі добре просочилися кремом.


Час приготування: 2.5 години Порцій: 10


Інгредієнти:

Пропорції вказані для одного коржа, все печеться 4 сочня:

  • Сметана — 0,5 склянки,
  • Цукор пісок — 0,5 склянки,
  • Яйце куряче — 1 шт.,
  • Борошно пшеничне — 0,5 склянки,
  • Крохмаль — 1 ч. л.,
  • Сода — 0.5 ч. л.

Наповнювачі «самоцвіти»:

  • Родзинки — 0,5 склянки,
  • Горіхи — 0,5 склянки,
  • Мак кондитерський — 0.5 склянки,
  • Какао — 2 ст. ложки.

Сметанний крем:

  • Сметана жирна — 2 склянки,
  • Цукор — 1 стакан.

Заварний крем:

  • Яйця — 2 шт.,
  • Цукор — 1 склянка,
  • 1/4 склянки молока,
  • Вершкове масло — 200 р.

Приготування:

Замішуємо тісто не для кожного коржа окремо, а відразу для двох. Змішувала в одній чашці склянку сметани, 2 яйця, склянка цукру, трохи збила міксером і всыпала сухі інгредієнти. Заздалегідь в одну чашку просіяла склянку борошна. Додала 2 чайні ложки крохмалю і неповну чайну ложку соди. Тісто для сметанного бісквіта готове, ділимо його на 2 частини.

 

У першу частину тіста додаємо мак і перемішуємо.

Форма для випічки змащується маслом або вистилається промасленим пекарської папером. Сьогодні я спробувала приготувати торт Наташа в досить широкій рознімної формі. Спочатку навіть почала переживати, що тесту ледве вистачило на її поверхню. А ви знаєте, марно! Все вийшло як треба. Торт вийшов трохи нижче звичайного, всього 7 см заввишки, але великий у діаметрі.

 

Ставимо корж з маком в прогріту до 180 градусів духовку і випікаємо до готовності. Готовність перевіряється дерев’яною паличкою, якщо суха — він пропікся.

 

Відразу відправляємо випікати другий корж сметанника з какао. Поки готувався корж з маком, ми додали в отставленную порцію тіста пару ложок какао і добре перемішали.

 

Так, до речі, іноді шоколадний корж я випікаю з усіма начинками відразу: горішками, маком та родзинками.

В цей час готуємо наступну порцію сметанного тіста (на один сочень або відразу на два). Третій сметанний корж для торта Наташа у нас з горіхами.

 

Горіхи можуть бути виключно волоськими або як у мене, мигдаль і кешью. Горішки в торт можна подрібнити ножем на дрібні шматочки або перемолоти в горіхову борошно за допомогою блендера. Тут вже на ваш дамський каприз.  Перемішуємо рідке тісто з горіхами і виливаємо у форму для випічки. Випікаємо як два попередніх коржа.

 

Залишилося випекти ще один корж з «уральськими самоцвітами», готуємо корж для торта з родзинками або порізаним чорносливом. У нас в сім’ї родзинки не всі люблять, тому його я додаю в частину тіста і виливаю в форму з одного краю. Потім буду шукати шматочок торта для себе, з родзинками.

Отже, всі сметанні коржі для торта випечені, даємо їм добре охолонути, і займаємося кремом з просоченням.

Для крему — просочення збивається сметана з цукром. Мені попалася сметана жирністю 20 %, і в кремі вона повела себе не так, як треба. Крем вийшов рідкуватим. В іншому рецепті це може бути, було б принципово, особливо для прикраси верху. Але так як для верху торта буде використовуватися інший крем, більш густий, ніж просочувати виявилося не принципово.

 

Для кращої просочення тортика мені допомогла та ж роз’ємна форма для випічки, якщо рідкий крем між коржами і вилився трохи, його втримала форма. А бісквітні коржі як губка його майже повністю ввібрали.

Так, важливо дотримуватися порядок шарів у торті Уральські гори:

  • 1 нижній корж з маком,
  • 2 корж — з горіхами,
  • 3 корж з родзинками,
  • 4 шоколадний корж — верхній (за бажанням випечений з горішками, родзинками і маком).

На час просочення торт потрібно поставити в холодильник. А в цей час зайнятися приготуванням заварного крему.

Для його приготування яйця розтираються з цукром і невеликою кількістю молока, на водяній бані увариваются при постійному помішуванні до густого стану. Заварний крем охолоджується і з’єднується з розм’якшеним вершковим маслом.

 

Верх торта Наташа рясно змащують заварним вершковим кремом і прикрашається.

Мені дуже сподобалося використовувати для прикраси торта красиві шоколадні цукерки круглої форми.

 




Создан 10 янв 2019