Торти на замовлення в Козельці

Торт "А-ля Паоло"

торти на замовлення в Козельці



Інгредієнти:

для медового коржа:

  • 100 г цукру,
  • 1 куряче яйце,
  • 50 г вершкового масла,
  • 1 ст. л. меду,
  • 0,5 ч. л. соди,
  • 200 г борошна;

для повітряного коржа безе:

  • 4 яєчних білка,
  • 2 склянки цукру,
  • 200 г горіхів - за бажанням;

для листкового тіста:

  • 100+25 р борошна,
  • 50 мл води,
  • 1 щіпка солі
  • 100 г м'якого вершкового масла;

для крему на згущеному молоці:

  • 200 г вершкового масла,
  • 1 банку вареного згущеного молока (400 мл),
  • 2 склянки молока,
  • 2 яйця,
  • 3 ст. л. борошна (без гірки),
  • 200 р цукру,
  • 2 ст. л. какао;

для крему з вершків:

  • 200 мл дуже жирних вершків,
  • 30 г цукрової пудри,
  • 2 щіпки ваніліну,
  • 1 ч. л. желатину.

для прикраси:

  • 50 г білого шоколаду,
  • 50 р гіркого шоколаду.

Процес приготування:

1. Зробимо медові коржі:

підходящої ємності змішайте м'яке масло, рідкий мед, цукор, соду і яйце.

Нагрівайте на водяній або паровій бані, перемішуючи до однорідного стану. Маса повинна загуснути.

Потім зніміть з вогню і, поки маса не охолола, додайте борошно.

Замісіть липке тісто і відправте в холодне місце на півгодини. Потім розкачайте його, підмішати борошно, якщо потрібно, і розділіть на дві однакові частини. Розкотіть в тонкий пласт кожну частину.

Викладіть на деко, застелене пергаментом і припыленный борошном, випікайте при температурі 180 градусів протягом 5 хвилин.

Готові коржі охолодити і обріжте за формою.

 

2. Зробимо листкові коржі:

У теплій воді розчиніть кухонну сіль і з'єднайте з просіяним борошном (100 г).

Замісіть тісто і дайте йому «відпочити» 20-25 хвилин.

Потім візьміть розтоплене вершкове масло і змішайте його з рештками борошна.

Перемішайте і також дайте «відпочити» хвилин 15.

Потім розділіть тісто на два шматка і з кожного розкачати два тонких пласта. Змастіть кожен пласт олійно-борошняної масою, причому намазуйте тільки 2/3 частини коржі.

Потім накрийте масло вільної стороною тесту, а зверху протилежним краєм, защипайте краю. Поличится подобу конверта

Складіть кілька разів.

Повертаючи тісто (або проти) годинниковою стрілкою і розгортаючи його, завертайте краю, до 6 разів.

Припыляйте борошном, щоб легше працювалося.

В ув'язненні розкачайте тонкий прямокутний пласт.

Перемістіть його на деко, застелене папером і наколіть в декількох місцях.

Потім випікайте тонку корж при 220 градусах до того моменту, поки вона не стане золотистою.

так само зробіть і спечіть другий корж з іншої половини тіста. Потім обріжте кожен за формою, обрізки подрібніть в крихту, вона піде на прикрасу боків.

 

3. Повітряна прошарок з безе:

Візьміть 1/3 частину цукру і збийте з білками до появи міцної білої піни, підмішайте цукор, що залишився (якщо хочете подрібнені горіхи, тоді основа буде як у Київського торта).

Деко застеліть пергаментом, змастіть. Викладіть білкову масу:

Розрівняйте:

І випікайте при 100 градусах, поки корж не підсохне достатньо.

Безе обережно вийняти від форми і звільняти від паперу.

Взагалі, коржі краще зробити завчасно, тоді процес вам не здасться таким довгим і трудомістким.

 

4. Приготування 2-х видів крему:

З'єднайте яйця, молоко, борошно і цукор в мисці або каструлі, перемішайте і нагрівайте.

Помішуйте віночком, поки заварний крем не загусне.

Остудіть. Додайте розтоплене вершкове масло, варене згущене молоко і добре все перемішайте, краще збити міксером.

Третю частину крему відкладіть в окремий посуд, щоб потім, додавши какао, отримати шоколадний крем.

Збиті вершки: желатин залити водою і коли він розбухне, прогріти його на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Охолоджені вершки починайте збивати віночком, але не міксером. Поступово подмешивайте ванілін, цукрову пудру і теплий желатин (його потрібно підігріти і остудити, щоб вершки не розтанули). Коли маса загусне настільки, що на ній будуть залишатися відбитки віночка – крем готовий.

 

5. Збірка торта:

Викладіть на піднос або підставку для торта медовий корж, промажте його кремом з вершків. Щоб блюдо було чистим, його треба вистелити папером, а потім акуратно витягнути її з під готового виробу.

Щоб блюдо було чистим, його треба вистелити папером, а потім акуратно витягнути її з під готового виробу.

Потім покладіть білковий корж, змастіть кремом зі збитих вершків.

Якщо горіхи в корж не додавалися, можна притопити їх в крем.

Далі йдуть листкові коржі.

Цей корж гарненько промажте вже кремом зі згущеним молоком і знову покладіть листковий корж.

Далі гарненько промажте його кремом, зверху покладіть медовий корж.

Розтопіть на водяній (паровий) лазні білий і гіркий шоколад (окремо).

Або скористайтеся мікрохвильовкою.

Покрийте поверхню торта білим шоколадом, зробіть на ньому малюнок у вигляді павутини з чорного шоколаду, як це робиться в оригіналі.

Я пішла іншим шляхом. Змастила кремом верх.

Потім завдала білий шоколад.

Правда, в павутину мені перетворити його не вдалося, так як для швидкого результату поставила охолоджувати торт в морозилку. На холодній поверхні шоколад тут же застиг.

Тому довелося зробити на ньому ще один тонкий шар заварного крему. Шоколад приємно похрустывал коли ми цей дивовижний десерт пробували.

Боки торта прикрасити листкової крихтою і видаліть папір.

Залиште домашній торт Паоло на 10-12 годин для просочення в холодильнику.



Создан 10 янв 2019