Торти на замовлення в Козельці

Торт "Екзерхазі"

торти на замовлення в Козельці



Естерхазі заслужено вважається дуже вишуканим десертом старої Європи. Назване на честь князя Естерхазі угорського дипломата, він відомий з середини XIX століття. Він поєднує в собі оригінальний смак мигдальної «меренги», ніжний крем і якнайлегшу глазур з білого шоколаду.

 

 До сих пір ходять чутки, що оригінал рецепта так нікому і не відомий і є фамільним секретом.


Для коржів вам знадобиться:

  • 8 яєчних білків
  • 1 ст. цукру
  • 200 гр. волоських очищених горіхів
  • Кориця
  • Сіль на кінчику ножа
  • 3 ст.л. борошна

Вам потрібно домогтися того, щоб білки стали однорідною сумішшю, яка не випала б з ємності, якщо ємність перевернути. Поетапно вводимо горіхи в збиту білкову масу, розмішуючи лопаткою. На пергаменті накресліть кола діаметром 20-25 см, роблячи заготовку під коржі.

Вам знадобиться 5-7 заготовок. Лопаткою розподіліть тісто по заготівлях, помістіть випікати в розпечений до 160 градусів духовку. Коли коржі будуть світло-золотого або світло-коричневого кольору-вони готові. Видаляйте пергамент з коржів поки вони теплі.


Інгредієнти для начинки-крему:

  • Півсклянки звичайного коров’ячого
  • Кокосового молока
  • Цукор (від половини склянки до трьох чвертей-дивіться на ваш смак)
  • варенки-чверть склянки
  • 4 яєчних жовтки
  • 200 гр. вершкового якісного масла
  • 3 ч.л. ванільного цукру
  • 2 ст.л. густого абрикосового джему
  • 2 ст.л. вишневого бренді кіршвассер

Приготування:

Викладаєте масло розм’якшуватися, змішуєте молоко, третина його збиваєте міксером з цукром, яєчними жовтками і ванільним цукром.

 

Решту молока кип’ятимо на повільному вогні, додаємо, помішуючи, жовтки і знову кип’ятимо, готуючи заварний крем. Остуджуєте його протягом години в холоді.

 

Ваше масло за час приготування заварного крему повинно було розм’якшити, збиваєте його міксером з варенки, отриману суміш порціями викладаєте до вашого остившему заварному крему, вливаєте кіршвассер і збиваєте.

Приступаєте до складання торта-обмазують коржі кремом, а верхній обмазують джемом.

Для глазурі вам буде потрібно:

  • На водяній бані або в мікрохвильовій печі розтопити 200 гр. білого шоколаду і 2 ст.л. вершків жирністю 33%.
  • Чи даєте вашої глазурі трохи охолонути і загуснути і обмазують торт. Фірмовий візерунок Естерхазі робите за допомогою розтопленого гіркого шоколаду і зубочистки.
  • Не менш відомим у світі є такі торти як листковий Наполеон, ніжне суфле Пташине молоко, шоколадно-лікерне Прага, повітряно-горіховий Київський, шоколадно-мандариновий Захер, шестіслойних Добош, шоколадно-вишневий Чорний ліс і сирний Тірамісу.


Создан 10 янв 2019